Ga mee naar buiten: avontuurlijk wandelen en pelgrimeren

Ik ben pelgrim nummer 11266. Ik heb al veel pelgrimsroutes afgelegd, maar nooit eerder een officiële, zo een waarbij je een speldje opspeldt en stempels verzamelt. Maar op aanraden van een vriend ga ik de Walk of Wisdom lopen, een natuurroute van 136 kilometer rondom Nijmegen.

Het pelgrimspaspoort is een veter van kurk, de pelgrimsspeld een uit de aarde ontspruitende plant-mens. Het kan niet anders of deze route is door kunstenaars en natuurliefhebbers gemaakt. En dat is inderdaad het geval. Het pad heeft geen specifieke religieuze insteek maar is vooral een weg naar je eigen wijsheid. Onderweg is er ruimte voor natuurrituelen, zoals een duik in de Bisonbaai, maar ook voor het opsteken van een kaarsje in een Mariakapel. Door de route in één keer te lopen, en er een week voor uit te trekken, kun je echt resetten en in de natuur opgaan.

Wandel mee!

Wie dat aanspreekt, kan met me mee! Want het lijkt me mooi om de route met een kleine groep van maximaal vijf mensen te lopen. We vertrekken maandag 29 augustus in Nijmegen en komen daar zondag 4 september in de vroege middag weer terug.

Het pad is een echte natuurroute en we slapen dan ook lekker basic op natuurkampeerterreinen. Een uitzondering is een pelgrimsklooster halverwege de route (onder voorbehoud van beschikbaarheid).

Op deze pagina vind je meer informatie en kun je je aanmelden.

De Route [136km] – zie de officiële website van Walk of Wisdom

Agenda

Ik ga dit jaar veel naar buiten en vind het leuk om wat vaker ook andere mensen mee te nemen, soms in verenigingsverband maar ook op eigen initiatief. Daarvoor heb ik deze Agenda gemaakt.

Naast de Walk of Wisdom staat er nog een mooie herfsttocht op het programma in het Harzgebergte in Duitsland. En voor mijn wildernisgidsopleiding zal ik begin volgend jaar waarschijnlijk een wintertocht in de sneeuw organiseren, maar dat vraagt nog een heleboel voorbereiding.

Wie weet zien we elkaar buiten!

Eén reactie op “Ga mee naar buiten: avontuurlijk wandelen en pelgrimeren”

  1. leuk initiatief…!