Ik ben Mieke, geboren in 1990, schrijver, natuurliefhebber en pelgrim. Ik heb fysische geografie gestudeerd in Amsterdam en acht jaar als waterveiligheidsadviseur gewerkt. In 2022 leef ik van mijn spaargeld zodat ik een boek kan schrijven en een opleiding tot wildernisgids kan doen. In 2023 ga ik op zoek naar een nieuwe baan, die ik hoop te combineren met mijn (vooralsnog onbetaalde) schrijfprojecten, wildernistochten en het grootbrengen van onze baby.

Contact

Voor vragen of reacties kun je me een e-mail sturen:

Instagram (@mieke_huisman)

Mijn achtergrond

Een rode draad door aardkunde, bewustzijn en geo-poëzie:

BSc Aarde en Economie & MSc Geo-Milieuwetenschappen (VU Amsterdam) | Adviseur Waterveiligheid | Creatief schrijver | Student Christelijke en Boeddhistische Filosofie | Opleiding tot Survivalinstructeur (Raafcraft) en Wildernisgids (Mark Burg)

Ik ben opgegroeid in de Noord-Hollandse polder (Andijk, ‘aan de dijk’) maar voel me het meeste thuis in het bos. Al op jonge leeftijd fietste ik door Europa. Toen ik ouder werd, ontdekte ik dat het me niet zozeer om het reizen gaat, maar dat ik dichter bij de natuur wil zijn. Ik ging wildkamperen, lange afstanden wandelen, volgde wilderniscursussen, leerde planten en vogels herkennen en kocht een offroadfiets.

Met Erik, mijn man, bouw ik een klein huis en eetbare wilde tuin aan de zuidkant van de Veluwe (in Renkum, ‘Rijnkom’). Erik is hydroloog en fotograaf. Veel van de foto’s op deze website komen van hem.

Ontvang nieuwe verhalen in je e-mail