Herfstwandelen over het Heksenpad [Harzgebergte – 110km/6 dagen]

Of er inderdaad heksen zijn, is nog maar de vraag. Na een paar dagen in de natuur voel je in ieder geval hoe wilde legenden de bemoste bossen en bergtoppen van de Harz verbinden. Hier vind je sporen uit het DDR-verleden en van vroege mijnbouw, maar ook van de lynx.

Wandel mee!

In de herfst is het Harzgebergte op z’n mooist! We wandelen in vier dagen over de Harzer-Hexenstieg (Het Heksenpad). Over de top van de Brocken (1.141m), door hoogvenen en over Middeleeuwse wegen, langs forellenrivieren en door de diepe Bode-kloof. Na voltooiing ontvang je een Hexenstieg-speldje.

Het pad is een echte natuurroute. We slapen dan ook zoveel mogelijk basic op campings en in jeugdherbergen. In de Harz is het in sommige gevallen lastig om accommodatie te vinden, het kan daarom voorkomen dat we, wanneer een camping of jeugdherberg niet beschikbaar is, moeten uitwijken naar een (budget)hotel.

De tocht is geschikt voor iedereen met een goede wandelconditie. We wandelen één keer 28 kilometer; de andere wandeldagen zijn korter met 9, 19, 26 en 24 kilometer. Houd er rekening mee dat je je eigen kampeeruitrusting en eten voor vier dagen draagt.

Voor inspiratie: zie mijn reisverslag van de Harzer-Hexenstieg.

In het kort

 • Maandag 17 t/m zaterdag 22 oktober
 • 6 dagen incl. heen- en terugreis met de trein
 • Dagetappes van 10-28km/dag
 • Overnachten op campings (3x) en in jeugdherbergen (2x)
 • Je wandelt in bergachtig terrein met je eigen kampeeruitrusting (tent, slaapzak, matje, kookspullen, eten, kleding)
 • Je verzorgt zelf je maaltijden
  • Bij overnachting in jeugdherbergen is ontbijt inclusief
  • Onderweg is het op een beperkt aantal plekken mogelijk om eten te kopen
 • Min. 4 – max. 6 personen
 • Kostprijs: € 312,- per persoon (incl. treinreis en overnachtingen, excl. maaltijden)
 • Bijkomende kosten: lidmaatschap Hostelling International (€17,50; zelf aanschaffen voor vertrek)

Ga mee op avontuur!

Je kunt je aanmelden tot 1 september. Daarna maak ik alle boekingen definitief en kun je niet meer annuleren.

Na aanmelding stuur ik je een betaalverzoek via de mail. In september krijg je ook de verdere details, zoals een gpx met de route, informatie over de treinreis, overnachtingsadressen en een paklijst. De reis gaat door bij minimaal 4 deelnemers. Uiterlijk 2 september krijg je hierover bericht.

Bij aanmelden ga je akkoord met de volgende voorwaarden:
– Kosteloos annuleren is mogelijk tot 1 september, daarna betaal je het volledige bedrag tenzij er een wachtlijst is en iemand anders je plaats wil innemen. Omdat ik deze activiteit tegen kostprijs aanbied, kan ik annuleringskosten niet voor eigen rekening nemen.
– Wanneer het minimaal aantal deelnemers (4) niet wordt bereikt, krijg je de volledige reissom begin september terug.
– Er kunnen situaties ontstaan waarin ik de reis moet annuleren. In dat geval krijg je de volledige reissom terug.
– Je bent je er van bewust dat bij natuuractiviteiten altijd onverwachte situaties kunnen ontstaan, zoals plotseling omslaand weer. Verder is er bij treinreizen kans op vertragingen en uitval van treinen. Je gaat er mee akkoord dat onverwachte situaties onderweg tot het aanpassen van het reisplan kunnen leiden.
– Je bent zelf verantwoordelijk voor je veiligheid en gezondheid onderweg. Je bent verplicht een reisverzekering af te sluiten die ongevallen en reddings- en repatriëringskosten dekt. De reisorganisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor diefstal en/of fysiek/mentaal letsel.
– Je bent fysiek en mentaal in staat om 10-28 kilometer per dag te lopen met bepakking en in bergachtig terrein. Mocht je onderweg door blessures of om andere redenen niet in staat zijn de tocht te vervolgen, dan ben je zelf verantwoordelijk voor alternatief vervoer en accommodatie.
– Je kampeeruitrusting is geschikt voor een meerdaagse natuurtocht in bergachtig terrein. Als je hier hulp bij nodig hebt, denk ik graag met je mee! In geval van schade aan je kampeeruitrusting of kleding repareer of vervang je deze onderweg zelf, of zoek je (met hulp van de groep) naar een alternatieve manier om het reisprogramma te kunnen blijven vervolgen.
– Wanneer een persoon onderweg de groep of zichzelf in gevaar brengt, de regels in een land niet naleeft, schade aan de natuur toebrengt of aanwijzingen van de reisbegeleider niet opvolgt, kan deze zonder teruggave van de reiskosten van verdere deelname worden uitgesloten.
Persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het boeken van accommodaties en voor het verzenden van aanvullende informatie over de betreffende activiteit. Na afloop van de activiteit worden de persoonsgegevens verwijderd.