Pelgrimstocht Walk of Wisdom [Nijmegen – 136km/7 dagen]

De Walk of Wisdom is een pelgrimsroute van 136 kilometer rondom Nijmegen. Het pad heeft geen specifieke religieuze insteek maar is vooral een weg naar je eigen wijsheid.

Het pelgrimspaspoort is een veter van kurk waaraan je onderweg ringetjes verzamelt, de pelgrimsspeld is een uit de aarde ontspruitende plant-mens. Onderweg is er ruimte voor natuurrituelen, zoals een duik in de Bisonbaai, maar ook voor het opsteken van een kaarsje in een Mariakapel. Door de route in één keer te lopen, en er een week voor uit te trekken, kun je echt resetten en in de natuur opgaan.

Wandel mee!

Het lijkt me mooi om de route met een kleine groep van maximaal vijf mensen te lopen.

Het pad is een echte natuurroute en we slapen dan ook lekker basic op kleine, sfeervolle campings. Een uitzondering is een pelgrimsklooster halverwege de route (onder voorbehoud van beschikbaarheid). Deze is wat duurder, maar inclusief driegangendiner, ontbijt en meditatie, en erg bijzonder.

Je wandelt dus met je eigen kampeeruitrusting (tent, slaapzak, matje, kookspullen, eten en drinken – als je hier hulp bij nodig hebt, help ik je graag; we kunnen als groep ook materialen delen). Om op te kunnen gaan in de natuur of stil te staan bij je eigen gedachten, word je aangemoedigd om je telefoon thuis te laten.

In het kort

 • Maandag 29 augustus t/m zondag 4 september
 • Vertrek maandag om 10:00 bij de Stevenskerk Nijmegen
 • Terugkomst zondag in de vroege middag zodat we de Stevenskerk nog kunnen bezoeken
 • 7 dagen wandelen met je eigen kampeeruitrusting
 • Overnachting op campings en wanneer mogelijk in klooster Emmaus (deze is wat duurder maar wel erg bijzonder en incl. diner en ontbijt)
 • Minimaal 2; maximaal 5 personen
 • Kosten: €172,- per persoon (excl. maaltijden, behalve in het klooster)

Etappes

De dagetappes zijn 15 tot 26 kilometer. Ze kunnen nog wat veranderen afhankelijk van de beschikbaarheid van de slaapplaatsen.

Walk of Wisdom – 7 dagen

 • Ma 29 aug [19km]
  Via de Ooijpolder naar de Duivelsberg
 • Di 30 aug [25km]
  Door het Reichswald
 • Wo 31 aug [26km]
  Mookerheide, Heumensoord en Hatertse Vennen
 • Do 1 sept [14km]
  Naar pelgrimsklooster Emmaus
 • Vr 2 sept [20km]
  Ravenstein en Hernensche Bosch
 • Za 3 sept [24km]
  Struinen door de uiterwaarden langs de Waal
 • Zo 4 sept [15km]
  Terug naar Nijmegen; bezoek aan de Stevenskerk
De Route [136km]

Organisatie

Het is geen strak georganiseerde, commerciële reis, maar een gezamenlijk avontuur op een bijzondere weg. Voordat we op pad gaan, organiseer ik een korte digitale bijeenkomst om vast kennis te maken en een en ander af te stemmen.

 • Dit regel ik: gebalanceerde dagetappes met sfeervolle overnachtingsadressen, bagagelijst, tochtcoördinatie
 • Dit regel je zelf:
  • Een geschikte kampeeruitrusting (ik kan je hier bij helpen) en maaltijden voor onderweg
  • Schrijf je uiterlijk een week voor vertrek in als pelgrim bij de organisatie van Walk of Wisdom (je doneert €30,50 aan de stichting en krijgt het pelgrimspakket thuisgestuurd)

Ga mee op avontuur!

Je kunt je bij mij aanmelden tot 1 augustus. Daarna boek ik waar nodig de overnachtingsplekken. Bij minimaal 2 deelnemers (excl. mezelf) gaat het door.

Ja, ik ga mee:

Bij aanmelden ga je akkoord met de volgende voorwaarden:
– Kosteloos annuleren is mogelijk tot 1 augustus. Daarna kan ik sommige boekingen mogelijk niet meer annuleren. Omdat ik deze activiteit tegen kostprijs aanbied, kan ik annuleringskosten niet voor eigen rekening nemen.
– Wanneer het minimaal aantal deelnemers (2) niet wordt bereikt, krijg je de volledige reissom terug.
– Er kunnen situaties ontstaan waarin ik de reis moet annuleren. In dat geval krijg je de volledige reissom terug.
– Je bent je er van bewust dat bij natuuractiviteiten altijd onverwachte situaties kunnen ontstaan, zoals plotseling omslaand weer. Je gaat er mee akkoord dat onverwachte situaties onderweg tot het aanpassen van het reisplan kunnen leiden.
– Je bent zelf verantwoordelijk voor je veiligheid en gezondheid onderweg. De reisorganisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor diefstal en/of fysiek/mentaal letsel.
– Je bent fysiek en mentaal in staat om 15-26 kilometer per dag te lopen met bepakking op onverharde paden.
– Je kampeeruitrusting is geschikt voor een meerdaagse natuurtocht met overnachting op campings. Als je hier hulp bij nodig hebt, denk ik graag met je mee!
Persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het boeken van accommodaties en voor het verzenden van aanvullende informatie over de betreffende activiteit. Na afloop van de activiteit worden de persoonsgegevens verwijderd.