Bouwplan Macramé Hangwieg

De voldoening van het dingen zelf maken! Voor onze baby knoopte ik een wieg die we aan de balkenlaag van de woonkamer kunnen hangen. Het leek me zo leuk om een keer een écht groot project te knopen. Geen plantenhanger of visnet-voor-survival, maar een meubel. Van touw. Ik ben gek op touw en ik ben gek op aardse dingen. En nu had ik eindelijk een goede aanleiding.

Tegelijkertijd schreef ik een bouwplan voor wie het ook eens wil proberen. Want ik wil via deze website meer gaan delen over natuur en eenvoud dan alleen blogs. Naast mijn routes en paklijsten zijn er een paar e-books over wildere dingen in de maak, zoals soloreizen en bivakkeren. Al is een macraméwieg misschien wel net zo wild, simpelweg omdat dingen zelf maken wild is, of die nou voor een baby of voor een bushcraftweekend zijn.

Het bouwplan

Het lijkt moeilijk, maar dat valt mee! Het meeste werk zat ‘m in het uitdenken van de constructie en alle benodigde maten. Maar omdat ik dat al voor je heb gedaan – en gestructureerd heb opgeschreven – hoef je het alleen nog maar te maken.

Bouwplan Macramé Hangwieg (download)

In dit bouwplan vind je alle benodigde materialen, maten en een werkwijze in vier overzichtelijke stappen: 1) Ophanging, 2) Frame, 3) Bakje en 4) Bodemplaat.

3 reacties op “Bouwplan Macramé Hangwieg”

  1. Inderdaad: allerschattigst!

  2. Dat wordt vast een blije baby :-) fantastisch dat je dat zelf gemaakt hebt!

  3. Ziet er top uit Mieke!