Uitrusting

Een minimalistische paklijst

Voor bike- en backpacken gebruik ik (ultra)lichtgewicht spullen en reis ik zo minimalistisch mogelijk. Voor wildplukken, bushcraft en andere wildernisactiviteiten koop ik juist vaker niet-lichtgewicht maar stevige en slijtvaste spullen.

Basis

Mijn basisuitrusting weegt tussen de 5 kg (zomer) en 10 kg (winter). Dat is exclusief eten en drinken.

Ik slaap het liefst in een bivakzak onder de sterren maar neem bij slechter weer een tent mee. Koken doe ik meestal op gas omdat dat makkelijk en snel is, vrijwel altijd werkt (er bestaat ook gas voor lagere temperaturen) en een gasblikje relatief licht is ten opzichte van een fles benzine of spiritus. Om warm te blijven, draag ik vooral wol en dons.

Fiets

Ik fiets op een Sonder Camino Ti Gravelbike met 47mm banden (WTB Venture Road Plus), mechanische schijfremmen (TRP Spyre), 11-42T cassette (SLX met 11 speed Shimano ketting) en Sram Rival/GPX crankset.

Bagagelijst

Hieronder kun je mijn bagagelijst bekijken en downloaden (versie maart 2022).

Artikelen over uitrusting

Natuurkamperen in Nederland

Wildkamperen in Nederland is nauwelijks meer mogelijk, vooral na het sluiten van de paalkampeerplaatsen dit voorjaar. Ons land […]

Mijn favoriete natuurboeken

Voor natuurinformatie en inspiratie gebruik ik stapels boeken, in blogs verwijs ik daar regelmatig naar. Hier staan mijn […]

De perfecte kop outdoor-thee

Het was makkelijk om een cynische blog te schrijven over de koffie-obsessie van Erik, maar moeilijker om met […]

Ontvang nieuwe verhalen in je e-mail