Twee digitale boeken over buitenleven!

Een boek schrijven is een lang, intensief en onzeker project. In december lag het bij een freelance redacteur en kreeg ik het terug met 15 (!) pagina’s opmerkingen en suggesties voor verbetering. Er zaten dingen tussen die nog behoorlijk wat tijd kosten om te herschrijven. Iets waar ik in de laatste weken van mijn zwangerschap niet genoeg energie voor heb en wat straks met de komst van onze baby ook even stil ligt.

Wat in de tussentijd wél lukte, was om twee e-books uit te werken die al langer in mijn hoofd zaten. Een over de magie en praktijk van het bivakkeren (41 pagina’s) en een over thuiskomen bij jezelf in de wildernis (52 pagina’s). Ze staan vol verhalen en poëzie maar ook nuttige informatie om zelf op avontuur te gaan. Heel anders dan de roman waar ik aan schrijf, maar wel ontzettend leuk om te maken en om te lezen. ;) Al schrijvende realiseerde ik me weer hoeveel inspiratie het geeft om naar buiten te gaan, terug naar de basis en de natuur van heel dichtbij te ervaren. Dat gevoel wil ik met deze e-books overbrengen.

Dit zijn ze:

De reden dat ik er een kleine vergoeding voor vraag, is dat het niet alleen veel tijd kost om te maken, maar dat het me ook helpt om mijn website te hosten en reclamevrij te houden. Veel mensen weten dat niet, maar dat kost zo’n 350 euro per jaar. Ik wil niet commercieel gaan met pop-ups, nieuwsbrieven en allerlei reclame voor producten waar ik niet achter sta – of waar ik wel achter sta, maar die ik niet per se wil promoten. Het internet wordt zo een nogal fantasieloze plek. Liever bied ik iets aan wat ik zelf gemaakt heb en wat nog een beetje wild is (of je kunt een klein bedrag doneren, sinds kort heb ik ook dat geoptimaliseerd zodat het via Ideal kan).

Er komt nog meer aan. Ik heb verschillende andere thema’s voor e-books in mijn hoofd. Misschien laat ik ze op een gegeven moment wel drukken als kleine inspiratieboekjes voor onderweg (veel werk want dan moet de hele vormgeving worden aangepast!). En ik wil het niet alleen bij tekst houden maar ook mensen mee naar buiten nemen. Ik plan nu een serie Bosdagen waarin we een ontspannen wandeling maken, ik je mee neem naar de basis met bijvoorbeeld een workshop vuur maken, navigatie, eetbare planten, e.d., en we iets creatiefs doen, zoals houtsnijden. De Bosdagen verschijnen binnenkort op mijn Agenda. Vanwege de kraamtijd zullen die pas ergens vanaf juni zijn.

Nu zijn er mensen die zich afvragen of dit allemaal wel kan in mijn hoogzwangere toestand. Geen zorgen, ik ben hier al het hele jaar op allerlei manieren mee bezig. Het meeste werk zit er voor nu op, de rest komt wel een keer, ik ben al van mijn zwangerschapsverlof aan het genieten en lekker met de rest van mijn aandacht bij onze baby.

En ten slotte: het is voor mij nog pionieren, vooral met zo’n webshop. Ik heb alles uitgebreid getest, maar als er toch iets niet lekker werkt, dan hoor ik het graag. Ik hoop dat je net zoveel plezier aan het lezen beleeft als ik aan het schrijven had!